ABD: İran ya değişir ya da çöker

ABD: İran ya değişir ya da çöker

ABD Dışişleri Pompeo, “İran, ABD’nin Tahran’a yönelik uyguladığı yaptırımların yürürlüğe girmesinden sonra, tutumlarını değiştirebilir veya bir ekonomik çöküş ile karşı karşıya kalabilir.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “İran, ABD’nin Tahran’a yönelik uyguladığı yaptırımların yürürlüğe girmesinden sonra, tutumlarını değiştirebilir veya bir ekonomik çöküş ile karşı karşıya kalabilir.” açıklamasında bulundu.

Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında konuşan Pompeo, İran’ın şu anda Ortadoğu’yu istikrarsızlaştırdığını belirterek, Washington’un İran’a karşı herhangi bir müsamaha göstermeksizin baskısını sürdüreceğini vurguladı.

Pompeo, Washington’un İran’la ticari ilişkisini sürdüren her kişi veya kurumu cezalandıracağını teyit ederek, Yunanistan, Japonya, Çin, Hindistan ve İtalya’nın yaptırımlardan geçici olarak muaf tutulduğunu ve İran petrolünü ithal etmeye devam edebileceklerini açıkladı. 20’den fazla ülkenin İran petrolü ithalatını kestiğini kaydeden Pompeo, günlük İran petrolü alımlarında bir milyon varil kadar bir düşüş yaşandığını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Pompeo ile düzenlediği ortak basın toplantısında şunları söyledi:

“Yaptırımlarımızın üzerini örtmeye çalışırlarsa, faaliyetlerini durdurmak için daha fazla tedbir almaya devam edeceğiz. ABD tarafından uygulanan maksimum baskı şu an itibariyle artacaktır. Dünyanın dört bir yanındaki şirketlerin yaptırımları kesinlikle uygulayacağımızı anlamaları gerekiyor.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.