İran'da yüzlerce üst düzey yetkili istifa etti

İran'da yüzlerce üst düzey yetkili istifa etti

İran'da 'emekli olan kişilerin devlet memurluğu yapmasını yasaklayan' yasanın ardından aralarında İran'ın Ankara Büyükelçisi'nin de olduğu çok sayıda yetkili istifa etti.

İran'da meclisten çıkan "emekli kişilerin devlet kurumlarında çalışmasının yasaklanması" yasası sonrasında, aralarında cumhurbaşkanı yardımcıları, valiler, belediye başkanları ve bürokratların olduğu üst düzey yetkililer görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yardımcılığını veya danışmanlığını yapan 10 isim dün istifalarını Cumhurbaşkanı'na sunarken, Hasan Ruhani'nin kadın yardımcılarından Şahindoht Molaverdi, yayımladığı yazılı açıklamayla meclisin çıkardığı yasayı eleştirdi.

14 il valisi koltuğunu bırakmak zorunda kaldı

31 ile sahip İran'da, yeni yasa sonrası, aralarında başkent Tahran'ın da bulunduğu 14 vali görevinden istifa etti. İran hükümeti bazı iller için vekaleten valiler atadı.

İran'ın Ankara Büyükelçisi de istifa etti

Yeni kanunun yürürlüğe girmesiyle, İran'ın yurt dışındaki büyükelçileri de görevini bırakmak zorunda kaldı. İran'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard da istifa edenler arasında yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.