İran'da deprem: 500'den fazla yaralı

İran'da deprem: 500'den fazla yaralı

İran'ın Irak sınırında meydana gelen deprem sonucu en az 513 kişinin yaralandığı belirtildi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi depremin İran’ın Irak sınırı yakınındaki İlam kentinin 114 kilometre kuzey batısında 65 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi.

İran basını ülkenin batısındaki Kirmanşah vilayetindeki deprem sırasında çok sayıda kişinin korkarak evlerinden dışarı çıktığını ve parklarda beklediklerini kaydetti.

Yetkililer yaralanmaların çoğunun depremden kaçarken meydana geldiğini belirtti ve henüz ölü haberi olmadığını kaydetti.

İran basını sarsıntının en az yedi vilayette hissedildiğini, en güçlü olaraksa Kirmanşah’ta duyulduğunu bildirdi. Kirmanşah’ta geçen yıl meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde 600’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Deprem İran’da son on yılda meydana gelen en ölümcül deprem olarak kayıtlara geçmişti.

Irak Jeolojik Araştırma Merkezi de depremin Bağdat’ta hissedildiğini kaydetti. Bağdat hükümeti İçişleri Bakanlığı hasar ya da can kaybı meydana gelmediğini bildirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.