ABD İran'a karşı bölgeye binlerce asker gönderiyor
ABD'nin İran'a karşı süren saldırılar kapsamında bölgeye binlerce asker sevk ettiği bildirildi.
ABD'li yetkililerin Amerikan haber kanalı Newsmax'e aktardığına göre, ABD ordusu İran'a karşı savaşan birliklerini güçlendirmek amacıyla binlerce Deniz Piyadesi ve denizcinin bölgeye sevkini hızlandırdı.
Bölgeye ilave birlik sevk edileceği raporları, ABD'nin İran'a karşı bir kara harekatı hazırlığı içerisinde olduğu iddialarının ortasında geldi.
İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan dört yetkili, Boxer amfibi grubu ile 11. Deniz Piyade Seferi Birliği'nin Batı Yakası'ndan planlanandan önce sevk edildiğini söyledi.
Yetkililere göre donanmaya ilave ateş gücüyle hazırlık seviyesini yükseltme emri verilmesinin ardından, birliklerin Hint-Pasifik üzerinden Ortadoğu bölgesine doğru ilerlemesi bekleniyor.
Gönderilen gemilerde 2 bin 500 Deniz Piyadesi bulunuyor ve toplam personel sayısı yaklaşık 4 bine ulaşıyor. Gemilerde F-35 savaş uçakları, füzeler ve gemilerden çıkarma harekatı icra edebilecek amfibi araçlar yer alıyor.
USS Boxer, halihazırda Ortadoğu'ya doğru seyir halinde olan USS Tripoli amfibi hücum gemisine katılacak. Her iki gemide de çeşitli hava araçları konuşlu durumda. Bbirden fazla yetkili Newsmax'e kısa vadede bu gruba USS New Orleans kruvazörünün de katılacağını söyledi.
Altı amfibi geminin sevk edilmesi bölgede yaklaşık 8 bin ek personel anlamına geliyor. Bunların 4 ila 5 bini Deniz Piyadelerinden oluşuyor.
Kaynak: Mepa News
