ABD: IŞİD ile savaş birkaç ay içinde bitebilir

ABD: IŞİD ile savaş birkaç ay içinde bitebilir

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, "IŞİD ile savaş sürüyor ve birkaç ay içerisinde sona ermesini bekliyoruz, bu IŞİD'in elindeki konvansiyonel sayılabilecek son alan olacak." dedi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, IŞİD'e karşı yürütülen savaşın birkaç ay içerisinde sona ermesini beklediklerini söyledi.

Jeffrey, IŞİD'e karşı son savaş alanının Fırat Nehri boyunca Kürt birliklerin başını çektiği ABD destekli YPG unsurları tarafından yürütüldüğünü belirterek, "Savaş sürüyor ve birkaç ay içerisinde sona ermesini bekliyoruz, bu IŞİD'in elindeki konvansiyonel sayılabilecek son alan olacak." şeklinde konuştu.

Jeffrey, Amerikan güçlerinin IŞİD'e karşı elde edilecek galibiyetin uzun süreli olması için çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi:

"IŞİD'in yenilgisinin uzun süreli olması demek sadece IŞİD'in bölgede kalan son konvansiyonel askeri birliğinin yok edilmesi değil, IŞİD'in uyuyan hücrelerle geri gelmemesi ya da isyancı birliği olarak ortaya çıkmaması anlamına gelmektedir."

Jeffrey, IŞİD'in yenilgiye uğratılması ile beraber siyasi sürecin yeniden canlandırılması ve yıllardır devam eden iç savaşın yatıştırılması gerektiğini de vurguladı.

Amerikalı diplomat, bu doğrultuda Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye'nin İstanbul'daki toplantıda anlaştığı gibi yıl sonuna kadar bir anayasa komisyonunun kurulması gerektiğini söyledi.

Jeffrey, Suriye rejiminin lideri Beşer Esed'in masaya getirilmesi konusunda Rusya'yı sorumlu tuttuklarını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.