Suriye'de IŞİD ile PKK arasındaki çatışmalar devam ediyor

Suriye'de IŞİD ile PKK arasındaki çatışmalar devam ediyor

YPG/PKK güçleri, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Rakka kenti yakınlarında 'uluslararası koalisyon yardımıyla IŞİD liderlerinin hedef alındığı bir operasyon gerçekleştirdiklerini' duyurdu.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, bir haftalık duraklamanın ardından, Deyr ez Zor kırsalında IŞİD'e karşı askeri operasyonlarını yeniden başlattığını duyuran YPG/PKK, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona bağlı savaş uçaklarının IŞİD mevzilerine 11 hava saldırı gerçekleştirdiğini kaydederek, Fırat’ın doğusundaki Hecin bölgesinde kalan son cephede çatışmaların devam ettiğini belirtti.

IŞİD'e karşı saldırıları esnasında 100’e yakın kayıp veren YPG/PKK, Suriye-Irak sınırı yakınındaki El Bukemal şehrinin kuzeyindeki Suse ve Baguz beldelerini geri aldı.

26 sivil hayatını kaybetti

Öte yandan, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, koalisyonun Hecin şehrine düzenlediği hava saldırılarında 14’ü çocuk ve 9’u kadın olmak üzere 26 kişi hayatını kaybetti.

Uluslararası koalisyon, bu konuda herhangi bir yorumda bulunmadı.

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye ve Irak’ta düzenlediği hava saldırılarında en az bin 100 sivilin ölümünü kabul etti.

Fakat insan hakları örgütleri bu rakamın daha fazla olduğunu ifade ederken SOHR, koalisyonun sadece Suriye’deki hava saldırılarında 3 bin 300 sivilin öldürüldüğünü aktardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.