Deyr ez Zor'da ölen PKK'lı sayısı 300'ü geçti, IŞİD tüm bölgeleri geri aldı

Deyr ez Zor'da ölen PKK'lı sayısı 300'ü geçti, IŞİD tüm bölgeleri geri aldı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin aktardığına göre IŞİD, Deyr ez Zor kırsalında PKK'nın ilerleyişi sırasında kaybettiği bütün bölgeleri tekrar ele geçirdi.

YPG/PKK güçleri 10 Eylül’de ABD'nin desteğiyle Irak sınırı yakınında bulunan, Deyr ez Zor iline bağlı kırsal bölgelerde askeri operasyon başlatmıştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre YPG/PKK, çok sayıda köy ve kasabada ilerleme kaydetti.

Ancak IŞİD, iki haftadan uzun bir süre önce çöl bölgesindeki kum fırtınasından yararlanarak, büyük ölçekli bir karşı saldırıları başlattı.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, Fransız Haber Ajansı’na (AFP) yaptığı açıklamada, Cuma gününden Pazar gününe kadar süren büyük çaplı saldırılar sırasında IŞİD'in, PKK'nın ilerleme kaydettiği tüm alanları geri aldığını belirtti.

Bununla birlikte SOHR, PKK'nın bölgeye takviye güç gönderdiğini bildirdi.

IŞİD 10 Eylül'den bu yana 300 YPG/PKK'lıyı öldürdü

Öte yandan IŞİD’in Cuma gününden bu yana 72 YPG/PKK üyesini öldürdüğünü aktaran SOHR, böylece 10 Eylül’den bu yana gerçekleştirilen saldırılarda ölen YPG/PKK'lı sayısının 300’ü aştığını belirtti.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, bu cephede 2 bin civarında IŞİD üyesi olduğunu tahmin ediyor.

Koalisyon sözcüsü Albay Sean Ryan, yaptığı açıklamada, “Kum fırtınası, IŞİD'in karşı saldırı başlatmasına olanak sağladı. Fakat şu anda hava açık. Koalisyon, sahadaki savaşçılara hava desteği vermeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.