IŞİD Suriye'de esir aldığı PKK'lıları infaz etti

IŞİD Suriye'de esir aldığı PKK'lıları infaz etti

IŞİD tarafından yayınlanan yeni propaganda videosunda Deyrizor kırsalındaki çatışmalarda esir alınan PKK'lılar infaz edildi.

IŞİD tarafından yayınlanan yeni propaganda videosunda Deyrizor kırsalındaki çatışmalarda esir alınan YPG/PKK'lılar infaz edildi.

Örgütün bölgeden yayın yapan propaganda organı, "Al-Barakah" tarafından yayınlanan yaklaşık 7 dakikalık videoda bir IŞİD savaşçısının konuşması ve ardından esir alınan PKK'lıların infaz görüntüleri yer alıyor.

Videonun giriş kısmında konuşan IŞİD'li, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından desteklenen YPG/PKK güçlerine katılan Arap aşiretlere seslenerek bu desteklerinden vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

IŞİD savaşçısı, ABD'nin hava desteğine rağmen PKK'nın bölgede ağır bir yenilgi aldığını ifade etti.

Videonun son kısmındaysa bir bina enkazının üzerinde 4 PKK'lının olduğu görülüyor:

isispropag.jpg

İnfazdan önce konuşan PKK'lı kendi başına gelenin diğerlerinin de başına gelmemesi için PKK'ya katılımdan vazgeçmeleri yönünde Araplara çağrıda bulunuyor.

Yine infazdan önce PKK'lının arkasındaki IŞİD'li kısa bir konuşma yapıyor. Örgütün temel propagandist konuşmalarından birini yapan IŞID'li ardından infazı gerçekleştiriyor.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon tarafından desteklenen YPG/PKK güçleri, geçtiğimiz dönemde Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kenti kırsalında IŞİD'e yönelik bir operasyon başlatmış ancak saldırı başarısız olmuş, çok sayıda PKK'lı ya öldürülmüş ya da IŞİD'in eline esir düşmüştü. 

IŞİD'in bölgede esir aldığı PKK'lıların tamamına yakınını Arap aşiretlerin mensupları oluşturuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.