ABD IŞİD'in elindeki YPG/PKK'lı esirleri vurdu

ABD IŞİD'in elindeki YPG/PKK'lı esirleri vurdu

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, IŞID'in elindeki YPG/PKK'lı esirleri hedef aldı.

*Haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir

ABD öncülüğündeki koalisyonunun, Suriye'nin doğusunda düzenlediği hava saldırısında IŞİD'in elindeki YPG/PKK'lı esirleri hedef aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklara göre, dün ABD koalisyonu tarafından Deyrizor doğu kırsalında IŞİD'in kontrolündeki El Keşme beldesine yönelik düzenlenen hava saldırısında IŞİD'in cezaevi olarak kullandığı yapı hedef alındı.

Edinilen bilgiye göre, Deyrizor doğu kırsalında yaşanan çatışmalarda IŞİD tarafından canlı olarak yakalanan PKK'lı esirlerin tutulduğu yapının hedef alınması sonucu onlarca PKK'lı öldü veya yaralandı. 

IŞİD'e bağlı ana propaganda organı olan Amak Ajansı tarafından servis edilen video kaydında, ölen ve yaralanan PKK savaşçılarının görüntüleri yayınlandı.

Görüntülerde konuşan PKK'lılar, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından hava saldırısıyla hedef alındıklarını ifade ediyorlar:

Deyrizor doğu kırsalındaki Hecin beldesi ve kırsalında IŞİD ile ABD destekli PKK güçleri arasında son bir aydır yaşanan çatışmalarda 200'den fazla PKK'lının IŞİD tarafından canlı olarak yakalandığı tahmin ediliyor. 

IŞİD, geçtiğimiz günlerde yayınladığı propaganda görüntülerinde 4 PKK'lıyı boğazlarını keserek infaz etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.