ABD uçakları 'yanlışlıkla' PKK mevzilerini bombaladı

ABD uçakları 'yanlışlıkla' PKK mevzilerini bombaladı

ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçaklarının Deyrizor doğu kırsalında YPG/PKK mevzilerini vurduğu bildirildi.

ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçaklarının Deyrizor kenti doğu kırsalında IŞİD ile devam eden çatışmalarda YPG/PKK mevzilerini bombaladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, dün ABD koalisyonuna ait savaş uçakları dün Deyrizor kırsalındaki Hecin kenti kırsalında PKK güçlerinin konuşlu olduğu mevzilere yönelik hava bombardımanı gerçekleştirdi.

Bölgeden yerel haber aktarımı yapan DeirezZor24 ajansının aktardığı bilgiye göre, Hecin kenti kırsalında IŞİD ile YPG/PKK güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, koalisyona ait savaş uçakları PKK mevzilerine yöneli saldırı gerçekleştirdi.

PKK güçlerinin IŞİD karşısında ilerleme kaydettiğini aktaran kaynak, ABD'nin bölgedeki sivil yerleşimlere yönelik yoğun hava saldırısı düzenlediğini belirtiyor.

IŞİD: ABD 10 günde 230 hava saldırısı düzenledi

Öte yandan IŞİD'e bağlı Amak Ajansı'nın dün servis ettiği rakamlara göre, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon, son 10 gün içinde Hecin beldesi ve kırsalında toplamda 230 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Amak Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, ABD'nin 10 gün içinde düzenlediği 230 hava saldırısında 80'den fazla kişi öldü 50 kişi de yaralandı.

Yine aynı saldırılarda 4 mescit ve 2 hastanenin hedef alındığı ifade edildi.

ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları geçtiğimiz dönemde de IŞİD'in elindeki PKK'lı esirlerin kaldığı cezaevini hedef almış. Saldırıda çok sayıda PKK'lı esir ölmüş veya yaralanmıştı. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.