ABD-YPG/PKK ittifakı Suriye'de IŞİD'in son kalesini ele geçirdi

ABD-YPG/PKK ittifakı Suriye'de IŞİD'in son kalesini ele geçirdi

Suriye'de ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından desteklenen YPG/PKK güçlerinin IŞİD'in elindeki son bölgeyi de ele geçirdiği öne sürüldü.

Suriye'de ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından desteklenen YPG/PKK güçlerinin IŞİD'in elindeki son bölge olan Hecin kasabasını ele geçirdiği öne sürüldü.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanmasının oluşturduğu YPG güçlerinin oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Deyrizor kırsalında devam eden çatışmalarda IŞİD'in elindeki son bölge olan Hecin kasabasının ele geçirildiği ifade edildi.

Bölgeden yerel haber aktarımı yapan kaynaklar da YPG/PKK güçlerinin Hecin kasabasının tamamında kontrolü sağladığını ifade etti.

ABD destekli PKK güçleriyle IŞİD arasındaki çatışmaların halen kasaba çevresinde devam ettiğini aktaran yerel kaynaklar IŞİD'lilerin çatışmalarla birlikte geri çekilmeye devam ettiğini aktarıyor.

ABD destekli PKK güçleri 10 Eylül tarihinde Deyrizor doğu kırsalından Irak sınırına kadar olan bölgede kuşatma altına olan IŞİD'i tamamen ortadan kaldırmak için bir operasyon başlatmıştı.

ABD'nin yoğun hava desteği sağladığı operasyonda ilk başlarda oldukça başarılı bir ilerleme kaydeden PKK unsurları, bölgede çıkan kum fırtınası sebebiyle IŞİD'in başlattığı karşı saldırıyla adeta kırıma uğramıştı.

Sonrasında ABD'nin hava desteğini artırarak girişilen ikinci saldırı dalgasında Hecin merkezi IŞİD'den gele geçirilmiş oldu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.