IŞİD'in 'Sağlık Bakanı' ABD hava saldırısında öldürüldü

IŞİD'in 'Sağlık Bakanı' ABD hava saldırısında öldürüldü

IŞİD'in sağlık işlerinden sorumlu Muvaffak Askar Muhammed'in ABD hava saldırısında öldürüldüğü ifade edildi.

IŞİD'in sağlık işlerinden sorumlu olan ve "IŞİD'in Sağlık Bakanı" olarak anılan Muvaffak Askar Muhammed'in ABD hava saldırısında öldürüldüğü ifade edildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, Suriye asıllı bir doktor olan ve Ebu Abdulkadir el Tabib ismiyle de bilinen Muvaffak Askar Muhammed, Deyrizor'un güney kırsalındaki Susa'da düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldü. Yerel kaynaklar bir hastaneyi hedef alan hava saldırısında 15 IŞİD mensubunun ve doktorun da öldüğünü ifade etti.

Batılı askeri kaynaklara göre 1972 yılında doğan Muvaffak Askar Muhammed, Suriye ve İngiltere'de tıp alanında eğitim görmüş ve İngiltere'deki eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine dönerek üniversitede eğitim vermeye başlamıştı. 2011 yılında başlayan savaşta Özgür Suriye Ordusu'na katılan isim, daha sonra IŞİD'e dahil olmuştu. Muhammed'in IŞİD'in sağlık işlerinden sorumlu olduğu ifade ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.