BM'den Deyrizor'da IŞİD-PKK çatışması uyarısı: Siviller zarar görüyor

BM'den Deyrizor'da IŞİD-PKK çatışması uyarısı: Siviller zarar görüyor

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'nin doğusunda bulunan Hacin'de IŞİD ve YPG arasında yaşanan çatışmalar sebebiyle uyarıda bulunarak bölgedeki sivillerin çatışmalardan zarar gördüğünü belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin doğusundaki Deyrizor iline bağlı Hacin'de yaşanan çatışmalardan derin üzüntü duyduklarını açıkladı. BM aynı zamanda artan sivil ölümleri konusunda uyarıda bulunurken, son altı ayda 25 bin kişinin bölgeden kaçtığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) sözcüsü Cuma günü yaptığı açıklamada Hacin’deki çatışmalar nedeniyle aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin mağdur olduğunu belirtti.

IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle son altı ayda bölgeden yaklaşık 25 bin kişinin kaçtığını belirten sözcü, bu insanların günlerce su ve yemeğe erişimleri olmadan çok kötü hava koşullarında yakınlardaki kamplara veya yerleşim yerlerine ulaştıklarını açıkladı.

Halen iki bin kadar sivilin çatışma bölgesinde olduğunu ifade eden BM sözcüsü, özellikle tehlike altında olanların IŞİD’in kontrolünde yaşan siviller olduklarını söyledi. Sözcü aynı zamanda "artan sivil ölümleri" konusunda uyardı, ancak bu konuda bir rakam paylaşmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.