ABD IŞİD sözcüsü Ebu Hasan el Muhacir'in öldürüldüğünü doğruladı

ABD IŞİD sözcüsü Ebu Hasan el Muhacir'in öldürüldüğünü doğruladı

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, IŞİD Sözcüsü Ebu Hasan el Muhacir'in, Cerablus yakınlarında düzenlenen operasyon sonucu öldürüldüğünü doğruladı.

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ABD medyasına IŞİD sözcüsü Ebu Hasan el Muhacir'in öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yetkili IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin halefi olarak gösterilen el Muhacir'in, Cerablus yakınlarında gerçekleştirilen bir operasyon sonucu öldürüldüğünü söyledi.

Yetkili operasyonla ilgili detay vermezken ABD Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Saldırı sahadan doğrulandı

Öte yandan ABD Hava Kuvvetleri, Cerablus ilçesinde önceki gün 19:30 sularında, yolda seyreden 2 mazot tankerini füzelerle vurdu.

Saldırı sırasında meydana gelen patlamalar üzerine bölgeye intikal eden Suriye Milli Ordusu askerleri, vurulan tankerlerin içinde 3 ceset buldu. Yapılan incelemelerde ölenlerden birinin IŞİD sözcüsü Ebu Hasan el Muhacir olduğundan şüphelenildi.

Söz konusu şahsın, tankerlerden birinin içine özel olarak yapılmış gizli bölmeye saklandığı ve burada yanarak öldüğü anlaşıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.