ABD: IŞİD'le tek başımıza mücadele edemeyiz

ABD: IŞİD'le tek başımıza mücadele edemeyiz

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı General Robert Neller, “ABD, IŞİD'le mücadeleyi tüm dünyada tek başına yürütemez.” dedi.

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı General Robert Neller, "ABD’nin IŞİD'le tek başına mücadele etme kapasitesinin olmadığını" itiraf etti.

Washington’daki düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nde ‘Komutanlar Dizisi’ etkinliğinde konuşan Robert Neller, “ABD, IŞİD’le mücadeleyi tüm dünyada tek başına yürütemez.” dedi.

Dünyanın büyük bir yer olduğunu, bu yüzden de ABD’nin ulusal savunma stratejisinin bir parçası olarak ittifak ve ortaklıklar kurduğunu ifade eden Neller, “Bunu, kendimiz yapmak için yeterli kapasiteye sahip değiliz. Bunu kendi kendimize yapmayı istememeliyiz. Ancak diğer ulusların kendi yeteneklerini, kendi terörle mücadele güçlerini ve güvenlik güçlerine geliştirmelerine yardımcı olacak kapasiteye sahibiz.” diye konuştu.

Neller, ABD’nin sonunda askerlerini bölgeden çektiğinde yerel güçlerin tek başlarına savaşmak zorunda kalacaklarını kaydederek; “Günün sonunda orada kalamayız. Onları eğitebiliriz, onları ziyaret edebiliriz ancak orada kalmaya ihtiyacımız yok.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.