ABD-İsrail ortak üretimi 'Arrow 3' hava savunma sistemi test edildi

ABD-İsrail ortak üretimi 'Arrow 3' hava savunma sistemi test edildi

ABD ile İsrail tarafından ortak üretilen atmosfer dışında konvansiyonel olmayan füzeleri imha edebilme kapasiteli Arrow 3 hava savunma sistemi testleri başarıyla geçti.

İsrail Savunma Bakanlığı, ABD ile ortak üretilen atmosfer dışında konvansiyonel olmayan füzeleri imha edebilme kapasiteli Arrow 3 hava savunma sisteminin Alaska'da yapılan testi başarı ile geçtiğini açıkladı.

Özellikle Suriye ve İran'dan gelebilecek uzun menzilli füzelere karşı Boeing Co ile ortak üretilen Arrow 3'ler uzayda füzeleri yok edebilecek kapasitede. Arrow 3'ler atmosfer dışına çıktıktan sonra hedefine ulaşan konvansiyonel olmayan füzeleri durdurabiliyor. Diğer adı Hetz 3 olan Arrow 3, hipersonik anti-balistik özelliğe sahip.

ABD ve İsrail tarafından finanse edilip geliştirilen bu hava savunma sistemi, kıtalar arası mesafe kateden nükleer, biyolojik, kimyasal başlıklı ya da konvansiyonel füzeleri imha edebiliyor.

Arrow 3'ler ilk tam testlerini 2015 yılında Akdeniz üzerinde yaptı. Arrow hava savunma sistemleri 2017 yılından beri İsrail'e yerleştirilmiş durumda.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.