ABD'den 2020 yılında rekor savunma bütçesi

ABD'den 2020 yılında rekor savunma bütçesi

ABD Başkanı Donald Trump, ülke tarihinde Savunma Bakanlığı'na ayrılan en yüksek bütçeyi onayladı.

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası'nı (NDAA) imzalayarak, 738 milyar dolar değerindeki ülke tarihinin en yüksek savunma bütçesini onayladı.

Başkanlığı döneminde her yıl Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) daha fazla bütçe ayırdığına işaret eden Trump, bu yılki 738 milyar dolarlık bütçenin rekor olduğunu söyledi.

Her sene Kongre’den geçen ve yüzlerce sayfadan oluşan NDAA, çeşitli askeri misyonlar ve projelere ayrılacak kaynakların detaylı şekilde yer aldığı bir torba yasa.

İki F-35 savaş uçağının arasına kurulan sahnede attığı imza ile aynı zamanda ABD Uzay Komutanlığının da kurulduğunu vurgulayan Trump, bunu gerçekleştiren ABD Başkanı olmaktan büyük bir gurur duyduğunu söyledi.

Yasayla ABD'nin 100 adet yeni F-35, 150 adet askeri helikopter, 4 adet Virginia sınıfı denizaltı ve bir savaş gemisi temin etmesi ve askeri personele son 10 yılın en büyük zammının verilmesi öngörülüyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.