Birleşik Arap Emirlikleri'nden savunma sektörüne yatırım için 680 milyon dolar bütçe

Birleşik Arap Emirlikleri'nden savunma sektörüne yatırım için 680 milyon dolar bütçe

Birleşik Arap Emirlikleri, askeri teknolojilere yatırımlarını sürdürüyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), savunma sanayiine ve askeri teknolojilere yatırımlarını sürdürüyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin endüstriyel üretim kapasitesinin geliştirilmesi amacı güden stratejik yatırım firması Tawazun, ülkenin savunma sektörüne yatırım yapma amacıyla 2.5 milyar BAE dinarı ayırma kararı aldı.

Tawazun genel müdürü Tarık el Hosani, söz konusu bütçenin özel sektörü savunma ve güvenlik sektörlerine olan yatırım konusunda cesaretlendirmeyi, ulusal ve teknolojik endüstrilerin gelişimine katkıda bulunmayı amaçladığını dile getirdi.

Yaklaşık 680 milyon dolarlık bütçenin, BAE'nin askeri teknolojik kapasitelerinin artmasına katkıda bulunacağı tahmin ediliyor.

BAE, bölgede Yemen başta olmak üzere birçok ülkede askeri faaliyetlere katılım sağlıyor. Bu kapsamda bazı ülkelerde asker bulunduran BAE, bazı ülkelerde maddi ve askeri yardımlarda bulunuyor. BAE, Yemen başta olmak üzere Ortadoğu'daki askeri faaliyetlerinde insan hakları ihlalleriyle de suçlanıyor.

2017 yılının Haziran ayında BAE'nin Yemen'de hapishaneler kurduğu ve mahkumlara işkence ettiği ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.