Birleşik Arap Emirlikleri toplam 5.4 milyar dolarlık silah satın alacak

Birleşik Arap Emirlikleri toplam 5.4 milyar dolarlık silah satın alacak

Birleşik Arap Emirlikleri ülkede düzenlenen savunma sanayi fuarında toplam 5.4 milyar dolarlık silah satın alma anlaşması imzaladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ülkede düzenlenen savunma sanayi fuarında toplam 5.4 milyar dolarlık silah satın alma anlaşması imzaladı.

Bu hafta BAE'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen savunma fuarında, BAE toplamda 5.4 milyar dolarlık silah alımı için çok sayıda anlaşmaya vardı.

BAE'nin resmi haber ajansı WAM'ın aktardığı bilgiye göre, BAE'nin silah satın alımına dair anlaşma imzaladığı ülkeler arasında ABD, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere de bulunuyor.

Reuters, Körfez ülkesinin ABD'li Lockheed Martin ve Raytheon firmalarıyla da hava savunma füzelerinin satın alınmasına dair anlaşmaya vardığını aktardı.

Başta BAE ve Suudi Arabistan olmak üzere birçok bölge ülkesinin, özellikle son yıllarda askeri harcamalarını artırdığı biliniyor.

BAE, özellikle Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun önemli katılımcılarından biri. Körfez ülkesi, Yemen'in güney sahil şeridi başta olmak üzere birçok noktasında oldukça aktif.

BAE, Yemen'deki askeri mevcudiyeti sırasında birçok insan hakları ihlali ile de suçlanıyor. İnsan hakları grupları, BAE'nin ülkede sivil kayıplarına sebep olan saldırılarda yer aldığını ve sistematik işkencelerden sorumlu olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.