ABD istihbaratı: Dugin'in kızına yönelik suikastın arkasında Ukrayna var

ABD istihbaratı: Dugin'in kızına yönelik suikastın arkasında Ukrayna var

ABD istihbaratı Darya Dugin'in öldürülmesinin ardında Ukrayna hükümetinin olduğuna hükmetti.

ABD istihbarat teşkilatlarına bağlı bazı yetkililer, aşırı Rus milliyetçisi olarak adlandırılan Alexander Dugin'in kızı Darya Dugin suikastında Ukrayna hükümetinin parmağı olduğuna inanıyor.

Putin'e yakınlığıyla meşhur Alexander Dugin'in kızı Darya Dugin, 20 Ağustos günü gece saatlerinde Moskova'nın Odintsova bölgesinde içinde bulunduğu aracın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayın hemen ardından saldırının arkasında Kiev yönetiminin olabileceği işaret edilmişti.

New York Times'ın olaya dair ABD'li istihbarat yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, Ukrayna yönetimine bağlı bir birimin Darya Dugin'e yönelik suikastı gerçekleştirdiğine inanıldığı belirtildi.

Ancak ABD'li yetkililer Ukrayna hükümeti içerisinde hangi yetkililerin saldırının iznini verdiğine ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin saldırıya onay verip vermediğine açıklık getirmedi.

Yetkililer ayrıca ABD'nin saldırıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

Ukrayna olay sonrasında saldırının sorumluluğunu üstlenmeyi reddetmişti.

Devlet Başkanı Zelenskiy'nin danışmanı Mykhalio Podolyak'a söz konusu ABD istihbarat yetkililerinin raporları sorulduğunda, Ukrayna hükümetinin Darya Dugin'in öldürülmesinde herhangi bir parmağı olmadığı bilgisini yineledi.

Rusya aleni olarak söz konusu suikaste görünürde bir karşılık vermezken ABD bu tür suikastlerin bir sonucu olacağı endişesi taşıyor.

ABD'deki yetkililer, bu tarz saldırıların Moskova yönetimini üst düzey Ukrayna hükümeti makamlarına karşı harekete geçirebileceğini düşünüyor.

Öte yandan ABD'nin Ukrayna hükümetinin Rus topraklarındaki sabotajları konusunda iş birliği yapmamasından şikayetçi olduğu bildiriliyor.

Rusya kaynakları, Darya Dugin'in öldürülmesinde Ukrayna hükümetinin rol oynadığını savunmuştu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.