Lavrov: Nükleer politikamız değişmedi

Lavrov: Nükleer politikamız değişmedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Ukrayna Başbakanı Volodimir Zelenskiy'nin açıklamasına cevap verdi.

Sergey Lavrov, Kiev'in kitle imha silahlarının kullanımıyla ilgili riskler yarattığını ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in NATO'ya yaptığı Rusya'ya önleyici saldırılar düzenleme çağrısı yapmasının bunu kanıtladığını vurguladı.

Zelenskiy'in NATO’nun Rusya’nın nükleer saldırısını beklemeden önleyici saldırılar düzenlemesi gerektiği yönündeki sözlerini değerlendiren Lavrov, "Dün Zelenskiy, Batılı efendilerini Rusya'ya uyarıcı nükleer saldırı düzenlemeye çağırdı. Böylece bu kişi, Kiev rejiminin oluşturduğu tehditlerin yeni kanıtlarını tüm dünyaya fiilen sundu. Özel askeri harekat da, bunların ortadan kaldırılması için başlatıldı" dedi.

"Özel askeri harekat sırasında ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından kurulan laboratuvarlarda hukuk dışı askeri-biyolojik programlar ve yasaklı kimyasal preparatlar geliştirme deneyleri yürütülmesi de dahil çok çarpıcı bulgular elde edildiğinin ve Zaporojye Nükleer Güç Santrali'ne yönelik saldırıların devam ettiğini" öne süren Lavrov, 'Zelenskiy'in dünkü açıklamalarının özel askeri harekatın haklılığını doğruladığını' belirtti.

Sputnik'in aktardığı habere göre, nükleer silah kullanma olasılığına ilişkin tartışmaların son dönemde arttığına dikkat çeken Zelenskiy, "Özellikle bundan dolayı Kiev rejiminin çeşitli kitle imha silahlarının kullanımıyla ilgili riskler oluşturmaya yönelik pervasız eylemleri, sessiz kalınıp geçiştirilemez" ifadelerini kullandı.

'Kiev rejiminin iştahının arttığını ve Zelenskiy'in NATO ile AB'ye kendi şartlarını dikte etmeye başladığını' söyleyen Lavrov, şöyle devam etti: "Bize yönelik yalan ve tehditlere ek olarak NATO, AB ile birlikte Ukrayna'nın Avrupa değerleri, özgürlük ve demokrasi için yürüttüğü mücadeleye öncülük eden Zelenskiy'ye tam desteğini tekrarlamaya devam ediyor. Zelenskiy de, bu durumda tüm rejimi gibi iştahlanmaya ve Kuzey Atlantik İttifakı'na ve Avrupa Birliği'ne şartlarını dikte etmeye başlıyor."

Zelenskiy'in yazın NATO'dan ortak güvenlik alanında Ukrayna'ya bir yer verilmesini talep ederken Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak'ın Kiev'in Avrupa'da inşa edilecek yeni güvenlik sisteminin ekseninde yer alması gerektiğini söylediğine dikkat çeken Lavrov, 'bunun Kiev rejiminin iştahının Batı'nın yaklaşımı sonucu arttığının göstergesi olduğunu' söyledi.

Lavrov, "Birçok kez ifade ettiğimiz gibi, nükleer çevreleme alanındaki askeri doktrinimiz ve devlet politikamız değişmedi. ABD ve vasallarının bu gerçeği çarpıtma, tutumumuzu çarpıtma girişimleri, uluslararası toplumu korkutma, uluslararası toplumdaki aklıselim sahibi kesimi Kiev'i tüm maceralarında körü körüne destekleme çizgisini izlemeye zorlama amacı taşıyor" diye konuştu.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.