Rusya'dan 'nükleer silah' açıklaması

Rusya'dan 'nükleer silah' açıklaması

Kremlin'den yapılan açıklamada "Batılı liderler her gün nükleer silahlarla ilgili söylemlerde bulunuyor, Rusya bu söylemlerin içinde yer almak istemiyor ve olmayacak" denildi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşme ihtimaline yönelik bir soruya ise iki taraftan da konuya yönelik bir teklif gelmediğini söyledi.

Nükleer krizi

Rusya lideri Putin, "Blöf yapmıyoruz. Yanıt verecek çok sayıda silahımız var" diyerek Batı'nın Rusya'ya nükleer şantaj yaptığını dile getirmişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'den bu tür nükleer retoriği tekrar tekrar görürsek, bunu ciddiye almamız gerekecek. Bu nedenle, bunun Rusya için ciddi sonuçları olacağı ve nükleer savaşın asla yapılmaması gerektiği mesajını net bir şekilde iletiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.