ABD: Putin'in nükleer tehdidini ciddiye alıyoruz

ABD: Putin'in nükleer tehdidini ciddiye alıyoruz

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Putin'in nükleer tehdidinin ciddiye alındığı, Moskova ile doğrudan temasta olunduğu bilgilendirmesi yapıldı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ülkesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer tehdidini ciddiye aldığını ancak, şu anda Moskova’nın nükleer silah kullanımına dair bir belirti görmediğini söyledi.

Sullivan, Beyaz Saray günlük basın brifinginde ABD'nin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD’nin Rusya’nın nükleer silah kullanma olasılığıyla ilgili tehdidine ilişkin riski "çok ciddiye aldığını" kaydeden Sullivan, Washington’un bu yüzden konu ile ilgili Moskova ile sürekli doğrudan temas içinde olduğunu vurguladı.

Sullivan, “Moskova o karanlık yola girerse ABD'nin alacağı kesin tepkiler de içinde olmak üzere diğer bütün konularda Rusya ile temas içindeyiz.” dedi.

Kaynak: Euronews

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum