Rusya: Ukrayna'nın NATO'ya katılımı 3. Dünya Savaşı'na yol açar

Rusya: Ukrayna'nın NATO'ya katılımı 3. Dünya Savaşı'na yol açar

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Alexander Venediktov, Ukrayna'nın NATO'ya katılma iddialarını değerlendirdi.

Rus devlet haber ajansı TASS'ın bir röportaj gerçekleştirdiği Venediktov, Ukrayna'nın NATO'ya katılması halinde bu durumun 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini belirtti.

NATO'nun da bu durumun farkında olduğunu kaydeden Venediktov, "Ukrayna'nın NATO'ya hızlı üyelik başvurusunun bir propaganda malzemesi" olduğunu belirterek "Kiev yönetimi de bu durumun 3. Dünya Savaşı'na yol açacağını çok iyi biliyor." diye konuştu.

Öte yandan Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Venediktov, "Batılı ülkelerin Ukrayna savaşına müdahalelerini nasıl değerlendirdiklerini" yorumladı.

Bu kapsamda Venediktov "Biz ayrıca Ukrayna'da gelişen olaylara müdahil olunmadığı tarzındaki açıklamalara rağmen Batılılar tarafından atılan adımların, onları doğrudan çatışmanın bir parçası haline getirdiğinin de farkındayız." diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin hızlandırılmış prosedür kapsamında NATO üyeliğine başvuracağını açıklamıştı.

Ukrayna lideri, NATO ile halihazırda fiilen ittifak halinde olduklarını kaydederken, bu ittifakın hukuki olarak da var edilmesi için girişimde bulunacaklarını dile getirmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise Kiev yönetiminin NATO'ya katılma hamlesine karşı "Şu an Ukrayna'da yardımın en iyi yolunun doğrudan sahaya yardım olduğunu" dile getirerek, başvurunun başka bir zaman ele alınması gerektiğini savunmuştu.

Baltık ve Doğu Avrupa ülkelerinin Kiev yönetiminin NATO'ya katılma talebini desteklediklerini belirten Rusya Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Alexander Venediktov, NATO yetkililerinin ise örgütün standartlarına uyulmaması ve mevcut bölgesel anlaşmazlıklar sebebiyle bu talebe karşı çıktığını belirtti.

Venediktov son olarak Ukrayna'nın NATO'ya katılımı veya ABD himayesinde herhangi bir ittifaka katılımının Rusya için kabul edilemez olduğunu ilan etti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.