Avustralyalı uzmanlar Ukrayna askerlerini eğitebilir

Avustralyalı uzmanlar Ukrayna askerlerini eğitebilir

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, dün akşam Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Rusya'nın Ukrayna'yı işgalindeki süreci ele aldı.

Albanese ile yaptığı görüşmelerin 'verimli' sonuçlarının olacağını söyleyen Ukraynalı lider Zelenskiy, Avustralya'ya bugüne kadar yaptığı güvenlik yardımlarından ötürü teşekkürlerini ilettiğini ancak bu yardımların pekiştirilmesi çağrısında bulunduğunu belirtti.

Avustralya Başbakanı Albanese ise Zelenskiy'den Ukraynalı askeri birlikleri eğitme teklifi aldılarını ve bu talebin değerlendirileceğini ve münasip bir vakitte konuya ilişkin duyuruyu ilan edeceklerini kaydetti.

Avustralyalı askeri eğitmenlerin Ukrayna ordu güçlerine nerede eğitimler vereceği konusuna Albanese, bunun Ukrayna toprakları içerisinde gerçekleşmeyeceğine açıklık getirdi.

Savunma Bakanı Richard Marles, eylül ayı başlarında İngiltere'ye yaptığı bir ziyarette Avustralya'nın da eğitim misyonu çabalarına katılabileceğine işaret etmişti.

İngiltere öncülüğünde Ukrayna askerlerinin eğitilmesindeki sürece şu an için Kanada, Yeni Zelanda, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Litvanya ve Hollanda gibi ülkeler katkı sağlıyor.

Avustralya'nın gelecek dönemde Ukraynalı askerleri eğitip eğitmeyeceği ise merak konusu.

Avustralya'nın Ukrayna'ya sağladığı askeri yardımların değeri ne?

Başbakan Albanese, temmuz ayında başkent Kiev'e yaptığı sürpriz ziyarette daha fazla askeri yardımda bulunma taahhütü vermişti.

Son olarak Avustralya'nın bugüne kadar Ukrayna'ya sağladığı askeri yardım paketinin 244 milyon ABD Doları değerinde olduğu açıklandı.

Askeri yardım paketi içerisinde insansız hava araçları ve 34 zırhlı araç öne çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.