Avustralya Savunma Bakanı: Sırtımızı ABD'ye yaslayamayız, ordu güçlendirilmeli

Avustralya Savunma Bakanı: Sırtımızı ABD'ye yaslayamayız, ordu güçlendirilmeli

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, Hint-Pasifik'teki istikrarsız ortamda ABD'nin Avustralya'nın güvenliğini garanti edemeyeceğini söyledi.

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, Hint-Pasifik'teki güvenlik durumunu değerlendirdi.

Sidney Enstitüsü'nde konuşan Marles, Avustralya'nın artık daha fazla "güvenlik garantörü" olarak ABD'ye sırtını yaslayamayacağını söyledi.

Hint-Pasifik'teki mevcut durumun "çok fazla istikrarsız" bir hale geldiğini vurgulayan Marles, Avustralya Savunma Kuvvetleri'nin birçok açıdan güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Avustralya Savunma Bakanı Marles, bölgeyi istikrarsız olarak nitelemesinin yanı sıra gerektiği vakitlerde kendi koşullarına göre hareket etmede yeterli olmalarını söyledi.

Öte yandan Marles, Avustralya hükümetinin bölge istikrarına dair yaklaşımlarında Çin ile ilişkileri dengede tutma isteğine de sahip olduğunu belirtti.

Avustralya hükümeti, Çin ile iş birliği yapma isteğinin kendi değerlerinden taviz vereceği anlamına gelmediğini savunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.