ABD koalisyonu Fırat'ın doğusunda sivilleri vurdu: 40 ölü

ABD koalisyonu Fırat'ın doğusunda sivilleri vurdu: 40 ölü

ABD koalisyonunun Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kırsalında gerçekleştirdiği hava saldırısında onlarca sivil yaşamını yitirdi.

ABD koalisyonunun Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kırsalında gerçekleştirdiği hava saldırısında onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Mepa News'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon'un Deyr ez Zor kenti doğu kırsalında, Fırat Nehri'nin doğusundaki Hecin bölgesinde düzenlendiği hava saldırılarında son iki günde en az 40 sivil yaşamını yitirdi onlarcası da yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, yaşamını yitiren 40 kadar sivilden 18'inin kimlikleri tespit edildi. 

ABD hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren sivillerden kimlikleri tespit edilebilenlerin isim listesi yayınlanırken, ölenlerin büyük bir kısmını kadın ve çocukların oluşturduğu ifade edildi.

Koalisyona bağlı savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısı, IŞİD kontrolündeki Hecin bölgesinin Suse beldesine yoğunlaşmış durumda. 

Öte yandan hava saldırısında yaşamını yitirenlerin büyük bir çoğunluğunun Irak sınırındaki Baguz bölgesinden kaçmak zorunda kalan siviller olduğu ifade edildi.

Deyr ez Zor doğu kırsalında IŞİD kontrolünde bulunan Hecin bölgesi ABD tarafından desteklenen PKK güçlerinin kuşatması altında bulunuyor. 

ABD destekli PKK güçleri geçtiğimiz dönemde IŞİD kontrolündeki bölgelere bir saldırı düzenlemiş, ancak bölgede çıkan kum fırtınası sebebiyle IŞİD'in başlattığı karşı saldırıda ağır kayıp vererek geri çekilmek zorunda kalmıştı.

ABD kaynakları bölgeye yönelik yeni bir saldırı başlatılacağını ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.