ABD Deyrizor'da sivilleri vurdu: 10 ölü

ABD Deyrizor'da sivilleri vurdu: 10 ölü

ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Deyrizor kırsalına hava saldırısı düzenlemesi sonucu 10 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye’nin Deyrizor bölgesindeki Şaafa köyüne düzenlediği hava saldırısında en az 10 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Esed rejiminin resmi televizyon kanalından yayınlanan haberde, "Uluslararası koalisyonun Deyrizor bölgesinin doğusundaki Şaafa köyüne düzenlediği hava saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da olduğu en az 10 sivil öldü” ifadeleri kullanıldı.

Esed rejiminin haber ajansı SANA ise saldırılarda ölenlerin sayısının 11 olduğunu ve bombardımanların devam ettiğini bildirdi.

ABD savaş uçakları uzun süredir bölgede sivilleri hedef alan hava saldırıları gerçekleştiriyor. Saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

Kaynak: Sputnik, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.