ABD Suriye'de sivilleri vurmaya devam ediyor: Ölü sayısı 200'ü geçti

ABD Suriye'de sivilleri vurmaya devam ediyor: Ölü sayısı 200'ü geçti

ABD'nin Suriye'nin doğusunda düzenlediği hava saldırılarında ölen sivil sayısının 200'ü aştığı bildirildi.

*Haberdeki video rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir

ABD'nin Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesi kırsalında düzenlediği hava saldırılarında ölen sivil sayısının 200'ü aştığı bildirildi.

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ili doğu kırsalında IŞİD'in kontrolündeki Hecin bölgesi çevresinde hava saldırılarına devam eden ABD öncülüğündeki koalisyonun bölge düzenlediği saldırılarda ölü sayısı her geçen gün artıyor. 

ABD koalisyonunun geçtiğimiz haftadan bu yana yoğunluğunu artırdığı hava saldırılarında ölen sivil sayısının 200'ü geçtiği bildirildi.

"Ölen sivil sayısı 250"

IŞİD kontrolündeki bölgede sağlık merkezleri ve kliniklerin aktardığı bilgiye göre, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere ABD saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin sayısı 250.

ABD'nin bölgede düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili görüntüleri servis eden IŞİD'e bağlı Amak Ajansı da ölenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğunu iddia etti:

ABD'nin hava desteği sağladığı PKK güçleri 10 Eylül tarihinde Deyrizor doğu kırsalında kuşatma altına olan IŞİD'e yönelik bir saldırı başlatmış. Ancak bölgedeki kum fırtınası sebebiyle IŞİD'in düzenlediği karşı saldırılarda ağır kayıp vermişti.

Bölgeden geri çekilmek zorunda kalan YPG/PKK güçleri, IŞİD'den ele geçirdiği birçok bölgeyi de kaybetmişti.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyonun IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerde PKK'ya hava desteği için düzenlediği hava saldırılarında sivil yerleşim yerleri doğrudan hedef alınıyor.

Bölgeden haber aktarımı yapan yerel kaynaklar da, Irak sınırındaki Baguz beldesindeki çatışmalardan kaçan çok sayıda mültecinin hava saldırıları sonucu yaşamını yitirdiğini ifade ediyor.

Kaynaklar, ölenlerin büyük bir kısmının sivillerden oluştuğunu ifade ederken, IŞİD savaşçılarından da ölen olduğunu aktarıyor.

ABD'nin bölgede düzenlediği hava saldırılarında yüzlerce sivilin yaşamını yitirmesine uluslararası kamuoyundan herhangi bir tepki gelmedi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.