ABD Deyrizor'da katliama devam ediyor: İki günde 44 sivil öldürüldü

ABD Deyrizor'da katliama devam ediyor: İki günde 44 sivil öldürüldü

ABD'nin Fırat'ın doğusunda düzenlediği hava saldırılarında en az 44 sivil yaşamını yitirdi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon Suriye'de katliamlarına devam ediyor. Pazar günü Deyrizor'un doğu kırsalında ABD savaş uçaklarınca düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda sivil öldürüldü ve yaralandı. 

Yerel kaynakların ifadesine göre Pazar günü öğle vakitlerinde Hecin'deki Ebu Hasan köyünde yer alan sivil yerleşim yerlerine düzenlenen hava saldırısında çoğu kadın ve çocuk 30 sivil yaşamını yitirdi. 

Yerel kaynaklar bugün sabah saatlerinde de saldırıların devam ettiğini ifade etti. Elbu Kemal yakınlarındaki Şafe'de düzenlenen hava saldırısında aynı aileden en az 14 sivil hayatını kaybetti.

Cuma günü aynı bölgede düzenlenen Hava saldırısında da 6 sivil yaşamını yitirmişti.

Fırat'ın doğusunda IŞİD'in kontrolündeki küçük bölgede yaşayan sivilleri hedef alan hava saldırılarında son birkaç ayda yüzlerce sivil yaşamını yitirdi. Bölgede ABD destekli YPG/PKK ile IŞİD arasında çatışmaların sürdüğü, IŞİD saldırılarının ardından ABD'nin sivil yerleşim yerlerini hedef alan ağır hava saldırıları düzenlediği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.