ABD Suriye'nin doğusuna 'ölüm yağdırıyor': 2 günde 30 sivil öldü

ABD Suriye'nin doğusuna 'ölüm yağdırıyor': 2 günde 30 sivil öldü

ABD öncülüğündeki koalisyonunu Suriye'nin doğusunda düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon'un Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kenti kırsalındaki Hecin kentine düzenlediği hava saldırılarında onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynakların aktardığı bilgilere göre, ABD koalisyonunun Hecin kent merkezine iki gün içinde düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Onlarca sivil ABD hava saldırılarında öldürüldü

Euphrates Post tarafından aktarılan bilgiye göre, dün Hecin kent merkezine ABD koalisyonu tarafından düzenlenen saldırıda 5 kişilik bir ailenin tamamı yaşamını yitirdi.

Halen IŞİD kontrolünde bulunan Hecin kent merkezine Çarşamba günü düzenlenen saldırılarda ise en az 25 sivil yaşamını yitirdi. 

ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından hava ve kara desteği sağlanan YPG/PKK güçleri, geçtiğimiz 10 Eylül tarihinde Deyrizor kenti doğu kırsalında IŞİD kontrolündeki bölgeye yönelik saldırı başlatmış ancak bu saldırı başarısız olmuştu. 

ABD öncülüğündeki güçlerin başlattığı ikinci saldırı dalgasındaysa yoğun hava saldırılarıyla hedef alınan bölgede sivil katliamlarının yaşandığı aktarılıyor. 

Bölgede yaşanan sivil ölümleriyle ilgili Birleşmiş Milletler tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklamada da sivillerin hedef alınmasının "endişe verici" olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.