Sivilleri vuran ABD IŞİD kartını öne sürdü: "Gizlenmek için hastaneleri kullanıyorlar"

Sivilleri vuran ABD IŞİD kartını öne sürdü: "Gizlenmek için hastaneleri kullanıyorlar"

ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen basın brifingi öncesinde, IŞİD ile Irak ve Suriye’de savaşta gelinen noktayı anlattı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan McGurk, Amerika’nın Suriye’deki varlığı konusunda “Bu bölgeye bize ve Türkiye dahil müttefiklerimize yönelik tehdit olduğu için girdik” dedi, "IŞİD tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar Amerika’nın bölgede kalacağının" mesajını verdi.

Amerika'nın Sesi'ni haberine göre, Brett McGurk, YPG’ninDeyr ez Zor'un doğu kırsalında Hacin bölgesinde başlattığı saldırıya değindi, “Bu önemli bir başarı” dedi. McGurk, “IŞİD’in tamamen sonunun getirilmesi daha uzun vadeli bir çaba. Kimse şu anda ‘Görev tamamlandı’ demiyor” diye konuştu. ,

McGurk, "Suriye içinde IŞİD’in elindeki son kale olarak nitelenen Hacin’de patlayıcı sayısının çok fazla olması ve sivil nüfusa bir zarar gelmemesi hassasiyetiyle hareket edildiğini bu yüzden de mücadelenin zorlu olduğunu, IŞİD’in Hacin’de gizlenmek için hastaneleri kullandığını" iddia etti. ABD bölgede sivilleri hedef alan çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirmişti. İnsan hakları kuruluşlarına ve bağımsız kaynaklara göre bu saldırılarda yüzlerce sivil yaşamını yitirdi.

Brett McGurk’e ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye’de ne kadar süre kalacağı da soruldu. Amerika’nın bölgedeki varlığının farklı sebepleri olduğunu belirten IŞİD ile mücadele koalisyonu temsilcisi McGurk, askeri hedefin IŞİD’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılması olduğunu söyledi, ancak takvim vermedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.