IŞİD karşıtı koalisyonun komutanı: Deyrizor'da altyapıyı tahrip ettik, sivilleri öldürdük

IŞİD karşıtı koalisyonun komutanı: Deyrizor'da altyapıyı tahrip ettik, sivilleri öldürdük

IŞİD karşıtı koalisyonun üst düzey bir Fransız komutanı, Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen saldırılara dair konuştu.

IŞİD karşıtı koalisyonun üst düzey bir Fransız komutanı, Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen saldırılara dair konuştu.

Ekim ayından bu yana YPG'ye yönelik Fransız topçu desteğini komuta eden Albay Francois-Regis Legrier, bölgede süren savaşta koalisyonun yol açtığı yıkıma ve sivil kayıplarına değindi.

National Defence Review'de yazdığı bir yazıda Legrier şu ifadeleri kullandı: "Evet, Hecin Muharebesi kazanıldı, en azından sahada, ancak kara çatışmasını reddederek biz gereksiz yere çatışmayı uzattık ve böylelikle sivil halkın verdiği kayıpların artmasına sebep olduk."

Albay Legrier, ifadelerine şöyle devam etti: "Altyapıyı ağır bir şekilde tahrip ettik ve halka, Batı tarzı bir özgürleştirmenin nasıl olacağına dair iğrenç bir imaj verdik, geride yeni bir düşmanın muhtemel dirilişi için tohumlar bıraktık."

Fransız komutan, bölgedeki az sayıda IŞİD mensubuna karşı kara gücü gönderilmeden bombardımanlarla bir zafer kazanılmaya çalışılmasını şu ifadelerle eleştirdi: "Bu reddediş bir soruyu ortaya çıkarıyor: Kullanmaya cüret etmediğimiz bir orduya neden sahibiz?"

Albay Legrier, koalisyonun gerçekçi ve kalıcı bir politikası, uygun bir stratejisi olmadığını öne sürdü.

Fransız komutanın ifadelerinin ardından, Fransız yetkililer bu ifadelerin cezasız kalmayacağını açıkladı. Fransız ordusunun sözcüsü Patrick Steiger yaptığı yazılı açıklamada "Bir cezalandırma düşünülüyor." ifadesini kullandı.

ABD öncülüğündeki koalisyon, Deyrizor'da IŞİD'in elindeki son bölgeyi hava ve karadan ağır şekilde bombalamış, saldırılarda yüzlerce sivil yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.