BM'den Deyrizor tepkisi: hastanelerin ve sivil altyapıların vurulması kabul edilemez"

BM'den Deyrizor tepkisi: hastanelerin ve sivil altyapıların vurulması kabul edilemez"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcüsü, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Suriye'de sivil yapıların hedef alındığını ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Suriye'de sivil alanların hedef alındığını ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Dujarric, Suriye'nin Deyrizor kırsalında yapılan hava saldırılarında bir hastane ve hapishanenin vurulması sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda sivil ve mahkumun öldüğünü belirtti.

Dujarric, "Suriye'nin Deyrizor ilinden hava saldırılarının sivillere zarar verdiğine dair endişe verici haberler almaya devam ediyoruz. Hastanelerin ve sivil altyapıların hedef alınması kabul edilemez." şeklinde konuştu.

ABD öncülüğündeki koalisyon, Deyrizor'un doğusunda IŞİD'in elinde bulunan Hecin ilçesi ve çevresindeki beldelere saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.