Irak ve Suriye'de kaç IŞİD mensubu kaldı?

Irak ve Suriye'de kaç IŞİD mensubu kaldı?

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 100 ülkeden 40 binden fazla kişi, Suriye veya Irak'a giderek IŞİD'e katılmıştı ancak söz konusu ülkelerdeki IŞİD'in etkinliğinin neredeyse tamamen bitmesinin ardından kaç tane savaşçısının olduğu merak konusu.

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerine, kendi vatandaşları olan yüzlerce IŞİD'liyi geri alması çağrısı yaptı. Peki Suriye ve Irak'ta kaç IŞİD'li kaldı, bunların kaçı Avrupa ülkelerinden gitti?

Trump, Amerikan askerlerinin çekilmesinin ardından YPG'nin IŞİD'li mahkumları Suriye'deki cezaevlerinde daha fazla tutamayabileceğini söylüyor.

Aynı açıklamayı YPG de Trump'ın çekilme kararını açıklamasının hemen ardından yapmıştı.

IŞİD'e kaç yabancı katıldı?

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 100 ülkeden 40 binden fazla kişi, Suriye veya Irak'a giderek IŞİD'e katıldı.

Londra'daki King's College'da Uluslararası Radikalleşme Araştırmaları Merkezi'nin Temmuz 2018'de yaptığı bir çalışmaya göre ise 32,809 erkek, 4,761 kadın ve 4,640 çocuk olmak üzere 80 ülkeden toplam 41,490 kişi, doğrudan IŞİD'le bağlantılı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.