Trump'tan Avrupa ülkelerine: IŞİD'lileri teslim alıp yargılayın

Trump'tan Avrupa ülkelerine: IŞİD'lileri teslim alıp yargılayın

ABD Başkanı Trump, Avrupa ülkelerine yakaladıkları IŞİD mensuplarını teslim alıp yargılamaları için çağrıda bulunarak aksi halde yakalanan kişileri serbest bırakmak zorunda kalacaklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerine, Suriye'de yakalanan Avrupa kökenli IŞİD mensuplarını teslim alarak yargılamaları çağrısında bulunarak aksi halde yakalananları serbest bırakmak zorunda kalacağını belirtti.

Twitter'dan Suriye'de yakaladıkları IŞİD'liler ile ilgili açıklama yapan Trump, şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere, Fransa, Almanya ve diğer Avrupalı müttefiklerden Suriye'de yakaladığımız 800 IŞİD militanını teslim alarak yargılamasını istiyoruz. IŞİD çökmek üzere. Hoş olmayan diğer alternatif ise onları serbest bırakmak zorunda kalmak" 

IŞİD mensuplarının Avrupa'ya geçtiğini görmek istemediklerini belirten Trump, "Çok şey yaptık, çok para harcadık. Artık başkalarının da adım atıp yapabildikleri işi yapma zamanı. IŞİD'in yüzde 100 yenilmesinden sonra çekiliyoruz" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.