HTŞ'den Deyrizor'da rejim güçlerine saldırı

HTŞ'den Deyrizor'da rejim güçlerine saldırı

Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde rejim güçlerine yönelik saldırı düzenlediğini öne sürdü.

Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde Esed rejimine bağlı güçlere yönelik saldırı düzenlediğini öne sürdü. 

HTŞ'ye bağlı haber ajansı "Ebaa"nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Deyrizor ilinde rejim güçlerine yönelik sızma saldırısı düzenlendiği ifade edildi. 

Açıklamada, saldırının Deyrizor ilinin neresinde düzenlendiği yönünde bilgi verilmezken, "düşman hattının gerisine" yönelik düzenlenen bir "sızma operasyonu" olduğu ifade ediliyor. 

'Biri rütbeli iki kişi öldürüldü'

Muhalif grubun haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, saldırı esnasında yaşanan çatışmada biri rütbeli 2 rejim unsurunun öldüğü ve diğer birkaçının yaralandığı öne sürüldü. 

'Saldırılar devam edecek'

Açıklamada, Esed rejiminin ülkedeki sivillere yönelik düzenlediği bombardımanlara cevap olarak bu şekilde saldırıların devam edeceği mesajı da veriliyor. 

HTŞ tarafından Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde düzenlendiği açıklanan sadırı, grubun 2014 yılında IŞİD ile yaşanan çatışmaların ardından bölgede rejim unsurlarına yönelik düzenlediği ilk saldırı olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.