ABD Lübnan'da hızla yeni bir hükümet kurulmasını istiyor

ABD Lübnan'da hızla yeni bir hükümet kurulmasını istiyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifasının ardından Lübnanlı siyasi liderlere acilen yeni bir hükümet kurma çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Lübnanlı siyasi liderlere vatandaşlarının ihtiyaçlarına cevap verecek istikrarlı, müreffeh ve güvenli bir Lübnan inşa edebilecek yeni bir hükümetin acilen kurulması çağrısında bulundu.

Pompeo, konuya dair açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Son 13 gündür devam eden barışçıl gösteriler ve ulusal birlik ifadeleri açık bir mesaj gönderdi. Lübnanlılar etkili bir hükümet, ekonomik reform ve yaygın hale gelen yolsuzluğun son bulmasını istiyor. Herhangi bir şiddet veya provokasyon durmalı. Protestocuların hakları ve güvenliğini garanti altına almaya devam etmek için Lübnan ordusu ve güvenlik hizmetlerini göreve çağırıyoruz.”

Ordu yolların açılmasını istiyor

Lübnan ordusu, bugün de protestoculara kapattıkları yolları açma çağrısında bulundu.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Son siyasi gelişmelerin ardından ordu komutanlığı, yaşamı normale döndürmek ve kamu düzenini uygulamak amacıyla tüm alanlar birbirine bağlanması için göstericileri kapalı yolları açmaya çağırıyor” denildi.

Ordu, anayasa hükümleri uyarınca barışçıl gösteri ve görüş bildirme hakkının sadece kamuya açık meydanlarda olması gerektiğini de vurguladı.

Hariri’nin istifası yeterli olmadı

Lübnan meydanlarında toplanan protestocular, Hariri’nin istifa adımını memnuniyetle karşıladı, ancak yağmalanan fonlar geri alınana ve yolsuzluk yapanlar hesap verene kadar sokakta kalacaklarının üstüne bastı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.