Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: Mezhepçi devlet yerine sivil bir devlet için çalışacağız

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: Mezhepçi devlet yerine sivil bir devlet için çalışacağız

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ülkeyi mezhep eksenli bir devletten sivil bir devlete dönüştürmek için çalışacağını bildirdi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesinin 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Avn, cumhurbaşkanlığına gelmesinden bu yana ülkede siyasi, ekonomik ve güvenlik alanındaki istikrarın yanı sıra terörün ortadan kaldırılması ve seçim yasasını uygulamak için çaba sarf ettiğini dile getirdi. Lübnan sularından petrol ve doğalgaz çıkarılmasına ilişkin kararnamelerin kabul edilmesinden bahseden Avn, petrol aramalarının iki ay içinde başlayacağını belirtti.

"Mezhepçi devlet yerine sivil devlet"

Ülkeyi mezhep eksenli bir devletten sivil bir devlete dönüştürmek için var gücüyle çalışacağını söyleyen Avn, “Güveneceğiniz bir hükümet ve mezhepçi devlet yerine sivil devlet talep eden sesinizi duyurmayı başardınız” diyerek, kurulması beklenen yeni hükümette yer alacak kişilerin deneyim ve liyakate göre seçileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Avn, Lübnan’da sokakların istismar edilmesinin Lübnan’daki sivil barış için en ciddi tehdit olduğuna vurgu yaptı.

Lübnan’daki hükümetlerin kurulmasının politik dengeler doğrultusunda kurulduğunu aktaran Avn, “İstifasını sunan hükümet de oy birliği engeli dolayısıyla istediği kararları çıkaramadı” dedi. Avn, hükümetin Lübnanlıların güvenini kazanması ve önceki hükümetin yapamadıklarını başarabilmesi gerektiğine dikkat çekti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.