ABD: Menbic'te Türkiye'yi istemiyoruz

ABD: Menbic'te Türkiye'yi istemiyoruz

Rex Tillerson, ''ABD, Menbic’in bizim müttefik kuvvetlerimizin kontrolü altında olmasını istiyor'' dedi.

Ortadoğu turunun son durağında Türkiye’yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye’nin Afrin’den sonra operasyon düzenleyeceğinin sinyalini verdiği Menbic’e ilişkin yaptığı açıklamada  “ABD, Menbic’in bizim müttefik kuvvetlerimizin kontrolü altında olmasını istiyor. Başka herhangi bir gücün buraya tekrar girmesini istemiyoruz. Bu bizim tartışmalarımızın önemli noktalarından biri olacak. Ortak mekanizmada öncelikle Minbic konusunu ele alacağız” dedi.

VOA’da yer alan habere göre; Türkiye ziyaretine dair açıklamalarda bulunan Tillerson şunları söyledi: “Suriye’deki hedeflerimiz tamamen örtüşüyor. Hiçbir farklılık yok. Suriye'de bölünme olmadan çözüme ulaşmak istiyoruz. Burayı IŞİD’den kurtarmak, mültecilerin geri dönmemesini sağlamak, bağımsız ve demokratik Suriye'yi kurmak istiyoruz. Diğer terörist gruplara karşı da çalışmalarımızı sürdürdüğümüzde bir koordinasyon gerçekleştireceğiz ve o bölgelerde kim egemen olacak ona karar vereceğiz. Teröristleri temizledikten sonra buraları önceden oraları yaşayan insanlara geri vereceğiz. Menbic öncelikli konumuz, stratejik olarak önemli. ABD, Menbic bizim müttefik kuvvetlerimizin kontrolü altında olmasını istiyor. Başka herhangi bir gücün buraya tekrar girmesini istemiyoruz. Bu bizim tartışmalarımızın önemli noktalarından biri olacak. Ortak mekanizmada öncelikle Minbic konusunu ele alacağız. Kuzey Suriye’nin tamamı üzerinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.