Türkiye ve ABD arasındaki kritik görüşme ertelendi

Türkiye ve ABD arasındaki kritik görüşme ertelendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Washington'da yapacağı Menbiç görüşmesinin ertelendiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çavuşoğlu'nun ABD'de yapacağı YPG'nin bulunduğu Menbiç'le görüşmenin ertelendiğini duyurdu. Aksoy, "19 Mart'ta Washington'daki toplantı ertelendi" dedi.

Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rex Tillerson'ı görevden almasının ardından görüşmenin ertelenebileceğini belirtmişti.

Çavuşoğlu, yeni ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe ile de beraber çalışmak istediklerine dair isteğini ifade etmişti.

Çavuşoğlu, Suriye'de YPG'nin Fırat Nehri'nin batısındaki Menbiç kentinden çekileceğini, bundan sonra Menbiç'te güvenliği Türk ve ABD askerlerinin sağlayacağını söylemişti.

ABD ile kurulan çalışma gruplarının YPG'nin olduğu bölgeleri kimin, nasıl yöneteceğini belirlemek üzerine çalıştığını söyleyen Çavuşoğlu, "Temel prensip nüfusu oranında bölgede yönetim olması. Yani Münbiç'te (Menbiç) yüzde 90 Arap varsa burayı yönetenler de güvenliği tesis edip koruyacak olanlar da Araplardan oluşacak. Ancak hiçbir şekilde terör örgütü YPG'nin elinde olmayacak" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.