ABD Mısır'a yaptığı 85 milyon dolarlık askeri yardımı Tayvan ve Lübnan'a kaydırıyor

ABD Mısır'a yaptığı 85 milyon dolarlık askeri yardımı Tayvan ve Lübnan'a kaydırıyor

ABD'nin Mısır'a yaptığı 85 milyon dolarlık askeri yardımı kesip yardımları Tayvan ve Lübnan'a kaydırmayı planladığı bildirildi.

ABD'nin Mısır'a yaptığı askeri yardımın bir kısmını kesmeyi planladığı bildirildi.

Biden yönetiminin Mısır'daki "insan hakları endişeleri" sebebiyle bu ülkeye yaptığı askeri yardımların bir kısmını kesmeyi planladığı belirtiliyor.

Reuters ve Wall Street Journal'de yer alan haberlere göre, Washington yönetimi Mısır'a 85 milyon dolar değerindeki askeri yardımı kesip bu yardımları iki farklı ülkeye aktaracak.

Mısır'da "ülkenin insan hakları sicilinin iyileştirilmesi siyasi tutukluların serbest bırakılması" karşılığında 85 milyon doların Sisi yönetimine aktarılacağı kararlaştırılmıştı. Ancak Abdulfettah es Sisi liderliğindeki yönetimin bu şartı yerine getirmemesi sonrası yardımların iki ülkeye kaydırılması gündeme taşındı.

Bazı ABD'li Senatörler ve milletvekilleri de Mısır'ın "insan haklarını ve demokratik düzeni iyileştirene kadar" daha çok mali yardımın kesilmesi çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Kongre'ye gönderilen mektupta, 85 milyon dolarlık yardımın Mısır'dan Tayvan ve Lübnan'a kaydırılacağı notu düşüldü.

Washington yönetimi daha önce de ülkede insan hakları konusunda iyileştirme yapmayan Mısır'a yönelik yardımları kesmişti.

Mısır'ın İsrail'in ardından ABD'den en fazla askeri yardım alan ikinci ülke olduğu biliniyor. Mısır'daki cezaevlerinde halen 60 binden fazla siyasi tutuklunun bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.