Sisi'den Mısır'da nüfusu azaltma çağrısı

Sisi'den Mısır'da nüfusu azaltma çağrısı

Mısır'da darbeyle iş başına gelen Abdulfettah es Sisi, ülkenin nüfusunun daha fazla artmaması gerektiğini savundu.

Mısır'da 2013 yılındaki darbeyle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'nin ülkede artan nüfusu kontrol altına almaya yönelik açıklamaları sürüyor.

Nüfus, Sağlık ve Kalkınma Küresel Kongresi'nin açılışında konuşan Sisi, "felaketten kaçınmak için çocuk sayısının kısıtlanması gerektiğini" savundu.

Sisi "bazı kişilerin durumun ciddiyetinin farkında olmadığını" belirtirken "nüfus artışının bedelini toplumun ve Mısır devletinin ödediğini" dile getirdi.

Mısır lideri Sisi, nüfusu 1.6 milyarı aşması beklenen Afrika kıtasında tüm insanları besleyecek kadar kaynak olmadığını iddia etti. Sisi, Mısır'daki nüfus artış hızının önümüzdeki 20 yılda yıllık 400 bin seviyesinde tutulması gerektiğini dile getirdi. Halihazırda ülkenin nüfusu yılda 1 milyondan fazla artıyor. Mısır'ın nüfusu ise 113 milyon seviyesinde.

Sisi'nin Mısır halkının ekonomik refahının sağlanamamasına gerekçe olarak nüfus artış hızını işaret etmesi ise tepki çekti.

Mısır ekonomisinin büyük ölçüde ordu ve bağlantılı isimlerce kontrol edildiği biliniyor. Ülkenin servetinin bu kesimlere dağıldığı, yolsuzluğun da etkisiyle ekonomik krizin büyüdüğü kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum