ABD öncülüğündeki koalisyon komutanı: Türkiye'nin YPG'ye müdahalesi olmayacak

ABD öncülüğündeki koalisyon komutanı: Türkiye'nin YPG'ye müdahalesi olmayacak

ABD öncülüğündeki koalisyon komutan yardımcısı General Nicholas Pont, Türkiye’nin YPG'ye yönelik müdahalelerine izin vermeyeceklerini söyledi.

ABD öncülüğündeki koalisyon komutan yardımcısı General Nicholas Pont, YPG/PKK öncülüğündeki SDG'nin yıllık toplantısında konuştu.

YPG'ye teşekkür ve desteğe devam mesajı

Pont konuşmasına, ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG'nin oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) IŞİD'in büyük bir oranda bitirilmesi için gösterdiği çabadan dolayı" teşekkür etti.

Pont, "Uluslararası Koalisyon’un YPG'ye desteğinin devam edeceğini, YPG güçlerine sürekli eğitim desteği vereceklerini" belirtti.

"Türkiye'nin tehdidi olmayacaktır"

Pont konuşmasında şunları dile getirdi: “Uluslararası Koalisyon, sınır güvenliği konusunda Türkiye’yle anlaşma yaptı. Bugünden itibaren Demokratik Suriye Güçleri üzerinde Türkiye’nin hiçbir tehdidi olmayacaktır.”

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik herhangi bir müdahalesi olmayacağını belirten Pont, bu müdahaleleri kabul etmediklerini belirtti.

Cizre Bölgesi’ndeki Haseke kentinde bu sabah başlayan YPG unsurlarının yıllık toplantısı, basına kapalı yapılıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.