YPG komutanı Kobani: Yeni bir askeri gücün temellerini atacağız

YPG komutanı Kobani: Yeni bir askeri gücün temellerini atacağız

YPG komutanı Mazlum Kobani, örgütün yeniden yapılanmaya gideceğini öne sürdü.

YPG komutanı Mazlum Kobani, örgütün yeniden yapılanmaya gideceğini öne sürdü.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) lideri Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, "Suriye'nin garantisi olacak yeni bir askeri gücün temellerini atacağız" dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke ilinde düzenlenen geniş katılımlı bir konferansta konuşan Kobani, Türkiye ve ABD'nin anlaştığı 'güvenli bölge' ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kobani, güvenli bölge planı konusunda ABD aracılığıyla Türkiye ile görüşmeler yapıldığını iddia etti.

"Yeniden yapılanma"

Konferansta YPG kontrollerindeki bölgelerde 'askeri meclisler' kurulumuna başladıklarını ifade eden Kobani, "Demokratik Suriye Güçleri olarak yeniden yapılanacağız" dedi.

ABD sevkiyatları devam ediyor

Öte yandan ABD'nin YPG/PKK güçlerine yaptığı askeri yardımlar devam ediyor.

Geçtiğimiz gün ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) üzerinden Suriye'nin kuzeyindeki YPG kontrolündeki bölgeye en az 200 araçtan oluşan yeni bir lojistik destek konvoyu gönderilmişti.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.