ABD destekli YPG/PKK'dan Türkiye'ye 'savaş' tehdidi

ABD destekli YPG/PKK'dan Türkiye'ye 'savaş' tehdidi

YPG tarafından yapılan açıklamada 'Türkiye'den gelecek saldırıyı topyekün bir savaşa dönüştürmekte tereddüt edilmeyeceği' iddia edildi.

ABD destekli YPG/PKK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon açıklamalarının ardından açıklama yayımladı. 

Reuters'ın haberine göre, açıklamada "Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgelerini korumak için her türlü saldırıyı topyekün bir savaşa dönüştürmekte tereddüt etmeyecekleri" ifadesi yer aldı. 

Haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi veya Pazar günü, Suriye'de Fırat nehrinin doğusunda YPG tarafından kontrol edilen bölgeyi hedef alan hava ve kara askeri operasyonu yapacağını söyledi" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği konuşmada "Müttefiklerimize sorumuz gayet açıktır, siz SDG adıyla gözlerden kaçırmaya çalıştığınız PKK/YPG'yi terör örgütü olarak tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz bunu açıklayın?" demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Ülkemizi terör örgütünden uzak tutmak için sürekli yüzümüze gülenlere diyoruz ki artık söz bitti. Bir taraftan Irak tarafından 30 bin civarında TIR'ı Suriye'ye sokacaksınız, silah, mühimmat yüklü bunları terör örgütüne teslim edeceksiniz sonra stratejik ortağız diyeceksiniz."

"Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık. gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın denecek kadar yakın. Hem karadan hem de havadan bu harekatı yöneteceğiz.Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum