YPG: Türkiye'nin operasyonuna karşı kendimizi savunacağız

YPG: Türkiye'nin operasyonuna karşı kendimizi savunacağız

YPG tarafından yapılan ilk açıklamada, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonuna karşı kendisini savunacağı bildirildi.

Washington'ın Suriye'de Fırat'ın doğusunda Türkiye'nin operasyon hamlesine yeşil ışık yakmasına ilişkin olarak, çoğunluğunu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından yapılan ilk açıklamada, ABD'nin Türkiye sınırından çekildiği doğrulandı ve YPG'nin "Türkiye'nin operasyonuna karşı bir an bile tereddüt etmeden bölgede kendisini savunacağı" belirtildi.

Pazartesi sabahı gelen açıklamada ABD güçlerinin Suriye'nin kuzeydoğusundan çekiliyor olmasının 'YPG'nin IŞİD ile mücadelede çok büyük bir negatif etki yapacağını' ileri sürülürken şu ifadelere yer verildi:

"Amerikan güçleri verdikleri sözleri tutmadı ve Türkiye sınırından çekilmeye başladılar. Şimdi Türkiye kuzey ve doğu Suriye'yi işgal hazırlığı içine girdi."

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.