Trump'tan Fırat'ın doğusu açıklaması: Çekilme zamanımız geldi

Trump'tan Fırat'ın doğusu açıklaması: Çekilme zamanımız geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Fırat'ın doğusundan çekilme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Fırat'ın doğusundan çekilme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"ABD'nin Suriye'de sadece 30 gün olması gerekiyordu, bu yıllar önceydi. Burada kaldık ve görünen bir amaç olmadan savaşta daha da derine daldık. Washington'a geldiğim zaman, IŞİD bölgede gemi azıya almıştı.

Hızlıca IŞİD'in yüzde 100'ünü mağlup ettik, çoğu Avrupa'dan binlerce IŞİD savaşçısını yakaladık. Fakat Avrupa onları geri istemedi, 'Onları sen tut Amerika!' dediler. Ben HAYIR dedim. Size büyük bir iyilik yaptık fakat şimdi ise siz onları çok büyük bir bedelle ABD hapishanelerinde tutmamızı istiyorsunuz. Onları siz yargılayın. Yeniden HAYIR dediler, ABD'nin NATO'da, ticarette, her alanda enayi olduğunu düşünerek.

Kürtler bizimle beraber savaştılar, ama bunu yapmaları için büyük miktarda para ve ekipman aldılar. On yıllardır Türkiye ile savaşıyorlar. Ben bu savaşı yaklaşık 3 sene geciktirdim, ama artık bizim için çoğu kabilelerle ilgili olan, bitmeyen bu saçma savaşlardan çekilme ve askerlerimizi eve geri getirme zamanı geldi. Sadece çıkarımıza olan yerde savaşacağız ve sadece kazanmak için savaşacağız.

Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtler artık durumu kendileri halletmeli ve 'kendi mahalllerinde' yakalanan IŞİD savaşçılarıyla ne yapmak istediklerini kendileri belirlemeli.Hepsi IŞİD'den nefret ediyor ve yıllardır düşmanlar. Biz 7000 mil uzaktayız ve bize yaklaşırlarsa IŞİD'i tekrar ezeriz."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.