ABD ordusu İran'ı uyardı: "Bu işe karışmayın"

ABD ordusu İran'ı uyardı: "Bu işe karışmayın"

ABD tarafının açıklamalarında İsrail'e Hamas karşısında her türlü desteğin sağlanacağı ifade edilmişti.

ABD Genelkurmay Başkanı General Charles Q. Brown, Pazartesi günü İran'ı İsrail'deki krize karışmaması konusunda uyardı.

Beyaz Saray'dan Pazartesi günü yapılan açıklamada, ABD'nin elinde İran'ın Hamas tarafından İsrail'e yönelik saldırılara doğrudan katıldığına dair herhangi bir kanıt olmamasına rağmen Tahran rejiminin "suç ortağı" olduğu ifade edildi.

Genelkurmay Başkanı General Charles Q. Brown, İran'a mesajının ne olduğu sorusuna şu yanıtı verdi "Bu işe karışmayın."

İsrail'in Lübnan'a yönelik bombardımanı Pazartesi günü en az üç Hizbullah militanını öldürdü ve İsrail, Lübnan'daki Filistinliler tarafından üstlenilen daha önceki bir sınır ötesi baskın sırasında bir subayının öldürüldüğünü söyledi.

ABD ordusu Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas öncülüğündeki grupların İsrail'e başlattığı saldırının ardından İsrail'e destek için bölgeye uçak gemisi gönderme kararı almıştı.

ABD tarafının açıklamalarında İsrail'e Hamas karşısında her türlü desteğin sağlanacağı ifade edilmişti.

ABD Genelkurmay Başkanı General Charles Q. Brown, konuyla ilgili olarak, "Bu İsrail'e yönelik çok güçlü bir destek mesajı içeriyor. Ama aynı zamanda bu çatışmanın genişlemesini engellemek için güçlü bir caydırıcılık mesajı da barındırıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.