ABD ordusunda aşı olmamak 'emre itaatsizlik' sayıldı

ABD ordusunda aşı olmamak 'emre itaatsizlik' sayıldı

ABD Hava Kuvvetleri, koronavirüs aşısı yaptırmayı reddettikleri için emre itaatsizlik gerekçesiyle 27 personeli görevden aldığını açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri, koronavirüs aşısı yaptırmayı reddettikleri için emre itaatsizlik gerekçesiyle 27 personeli görevden aldığını açıkladı.

Söz konusu askerler koronavirüs aşısı nedeniyle görevden el çektirilen ilk personel oldu.

ABD Hava Kuvvetleri, personeline 2 Kasım tarihine kadar aşı olması talimatı vermişti. Binlerce personelin aşı olmayı reddettiği ya da muafiyet başvurusunda bulunduğu belirtiliyor. Yetkililer, 27 kişinin ardından görevden alınan başka personelin de olmasının beklendiğini ifade ediyorlar.

Görevden alınan 27 kişinin düşük mevkideki genç askerler oldukları belirtiliyor. Görevden alınan personel arasında, sağlık inanç ya da görevi nedeniyle muafiyet hakkı kazanan kimse olduğu açıklandı.

Görevden alma sonrasında personelin mevcut durumuna ilişkin bir bilgilendirme henüz yapılmadı. ABD Savunma Bakanlığı aldığı kararla tüm personelin koronavirüs aşısı yaptırması talimatı vermişti.

Görevden alınan personel arasında, sağlık inanç ya da görevi nedeniyle muafiyet hakkı kazanan kimse olduğu açıklandı.

Emre itaatsizlik nedeniyle görevden alma orduda çok sık rastlanan bir durum değil. Hava Kuvvetleri’nden bu yıl şu ana kadar 1800 personelin emre itaatsizlik iddiasıyla görevden alındığını belirtiyorlar.

Şu ana kadar ABD Hava Kuvvetleri’nde binden fazla askerin aşı olmayı reddettiği, 4 bin 700’den fazla kişinin de inançları nedeniyle aşı olmak istemediklerini ve muafiyet başvurusunda bulundukları biliniyor. Hava Kuvvetleri personelinin yüzde 97’den fazlasının bugüne kadar en az bir doz koronavirüs aşısını oldukları belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı Pentagon da şu ana dek ABD ordusunda görevli bulunan asker ve personelin yüzde 96,4’ünün en az bir doz aşı olduklarını açıkladı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.